Ingredienser:
- 8 spsk. varmt vand (30 grader)
- 50 gram Gær
- 3 dl. letmælk
- 6 tsk. sukker
- 3 tsk. vaniljesukker
- 0,75 tsk. salt
- 0,5 dl. olie
- 800 gram hvedemel.
Pensling:
- 1 æg.
Fremgangs metode:
- Find en skål og hæl vandet deri. Opløs derefter gæren i vandet. - Tilsæt så de øvrige ingredienser - dog kun halvdelen af melet!
- Ælt dejen sammen og kom efterhånden mere af melet i imens der æltes, til dejen slipper skålen.
- Tag da dejen ud på bordet og ælt det sammen til en ''fast'' dej.
- Rul derefter dejen til en pølse og skær den ud i passende stykker.
- Form dem til kugler og læg dem på en beklædt plade (bagepapir).
- Bollerne skal derefter dækkes med et rent viskestykke, stil til hævning i 10-20 min.
- Pensel til sidst bollerne med æg og bag dem i ovnen i ca. 10.15 min. ved 225 grader i almindelig ovn.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar